Helyi közélet

2017.02.28. 10:50

Megnézi az Oscar-díjas filmeket?

Debrecen – Erről kérdeztük a debrecenieket. Önnek pedig ajánljuk, ha van 25 perce, ne hagyja ki a legutóbb elismert magyar sikert, Deák Kristóf Mindenki című alkotását!

Debrecen – Erről kérdeztük a debrecenieket. Önnek pedig ajánljuk, ha van 25 perce, ne hagyja ki a legutóbb elismert magyar sikert, Deák Kristóf Mindenki című alkotását!

Nem szoktam megnézni, egyszerűen nincs időm az ilyenekre. Moziba is legutóbb jó egy éve jutottam el. Persze ha lenne lehetőségem rá, akkor a díjazott magyar filmet megnézném – válaszolta kérdésünkre Répási Márk.

Répási Márk

– Engem nem befolyásol, nyert-e Oscart az alkotás. Szeretek magam tájékozódni, elolvasom a nézők véleményét, aztán megfontolom, hogy megér-e nekem annyit, hogy beüljek egy vetítésre – nyilatkozott Szacsódi Bence.

Szacsódi Bence

Bevallása szerint Svecz Vivien nem igazán szokott utánaolvasni annak, hogy melyek a díjazottak. Elolvassa az ajánlókat, aztán – mivel nem szeret egyedül filmet nézni – az aktuális mozipartnerével eldöntik, melyiket tekintsék meg.

Svecz Vivien

– Igen, szoktam, mivel az a tapasztalatom, hogy amelyik elnyer egy ilyen rangos díjat, azt mindenképpen érdemes megnézni. Annak idején láttam a Saul fiát és a Sorstalanságot, és tervezem Deák Kristóf alkotását is – mondta el Kocán Róbert.

Kocán Róbert

– Akikkel beszéltem, mindenki azt mondta, hogy nézzem meg a Mindenkit, mert nagyon jó és tanulságos, úgyhogy így is fogok tenni – mosolygott Rebenku Hajnalka.

Rebenku Hajnalka

Rebenku Anett számára csak egy pici pluszt jelent, hogy díjnyertes filmről van-e szó; ha megtetszik neki a leírása, úgyis megnézi.

Rebenku Anett

HBN | Fotók: Molnár Péter


A Holdfény című dráma kapta a legjobb filmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán, a legfontosabb kategóriában azonban először tévedésből a Kaliforniai álom című musicalt hirdették ki győztesnek. A zűrzavarba torkolló estén a legjobb rövidfilmek között a Mindenki című magyar film diadalmaskodott. Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer munkája révén először kapta meg magyar kisfilm az amerikai filmakadémia díját.

Online legálisan eddig nem volt megtekinthető az Oscar-díjjal jutalmazott magyar rövidfilm, de a rendező a saját Facebook oldalán osztotta meg a filmet. Ha még nem látta, most gyorsan pótolhatja.

Debrecen - Váró Kata Anna: egyszerű, érthető történet, mely mélyen megérint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában