Helyi közélet

2017.02.17. 12:23

Küldjön hírt! - Vörösmartys diákok fellépése a Hollywood Magyarországon koncerten

Debrecen - <em>2017. február 10-én egy nagyszabású koncertre került sor Hollywood Magyarországon címmel a Kölcsey Központban, melyen Hans Zimmer műveit hallhattuk, aki korunk egyik leghíresebb filmzeneszerzője. Olyan filmekből ismerhetjük a zenéjét, mint a Batman, a Da Vinchi kód, az Eredet, az Esőember, a Gladiátor, a Karib-tenger kalózai, vagy az Oroszlánkirály.

Debrecen - 2017. február 10-én egy nagyszabású koncertre került sor Hollywood Magyarországon címmel a Kölcsey Központban, melyen Hans Zimmer műveit hallhattuk, aki korunk egyik leghíresebb filmzeneszerzője. Olyan filmekből ismerhetjük a zenéjét, mint a Batman, a Da Vinchi kód, az Eredet, az Esőember, a Gladiátor, a Karib-tenger kalózai, vagy az Oroszlánkirály.

A Monarchia Szimfonikus Zenekar játszotta a műveket Werner Gábor karmester irányításával. Az est sztárvendége Lisa Gerrard Oscar-díjas, Golden Globe-díjas, Grammy-díjas és Bafta-díjas énekesnő volt, aki a Gladiátor című film eredeti előadója. A műsort színesítette, hogy az elhangzó részletekhez jeleneteket láthattunk a filmekből.

Az a megtiszteltetés érte iskolánkat, a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát a koncertet megelőző héten, hogy felkérést kaptunk, miszerint a műsor nyitányaként elhangzó Karib-tenger kalózai 3. című film elején elhangzó dalban fiú szólistáknak kellene közreműködniük. Ezt a nem is olyan könnyű részletet két tehetséges tanulónk, Baranyai Levente és Vilmán Pál előadásában hallhattuk a teltházas koncerten. Hatalmas élmény volt a fiúknak egy ilyen nagy létszámú szimfonikus zenekarral arra a pódiumra lépni, ahol néhány perccel később egy világsztár énekelt. Amikor lejöttek a színpadról, csak annyit mondtak a 10 éves gyerekek, hogy most érzik igazán milyen nagy megtiszteltetés ez nekik.

- Szűcs Magdaléna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában