Helyi közélet

2017.02.25. 18:16

Az előadásmód volt a lényeg az InterTalenten

Debrecen - A tudomány több területéről hallhattak előadásokat a konferencia pénteki napján.

Debrecen - A tudomány több területéről hallhattak előadásokat a konferencia pénteki napján.

A tehetséggon­dozó rendezvény különlegessége, hogy idén az egyetem hallgatóin kívül a debreceni Kossuth Gimnáziumból, az Ungvári Nemzeti Egyetemről, a Beregszászi Főiskoláról, és a Partiumi Keresztény Egyetemről is érkeztek diákok beszámolni saját kutatásaikról.

A 90 előadó a történelmi témáktól a mezőgazdaságig szinte mindent felügyelt, a második világháborútól a rákkutatás újabb eredményeiig nagyon sok témába kaphatott betekintést – több ízben angol nyelven – a helyet foglaló hallgatóság. Mándy Zsuzsa főszervező elmondta, az egyetem professzoraiból álló zsűri nem szakmai szempontok alapján bírált, hanem a legjobb, legszínesebb és legtalpraesettebb előadókat kereste. – Azt kértük a résztvevőktől, hogy egy tíz perces előadással készüljenek, majd öt percben a zsűri kérdéseire feleljenek a témájukkal kapcsolatban. A konferencia legeredményesebb résztvevői oklevélben és a sikeres részvételre emlékeztető üveg plakettben részesültek.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában