Helyi közélet

2017.02.23. 18:14

Apolló Mozi: nem lehet halogatni a fejlesztéseket

Debrecen - Emelkedik a nézőszám, de kapacitása határán az áramellátó rendszer (is), az áramszünetek a mozi működését veszélyeztetnék.

Debrecen - Emelkedik a nézőszám, de kapacitása határán az áramellátó rendszer (is), az áramszünetek a mozi működését veszélyeztetnék.

A jelenlegi infrastruktúra lehetőségeinek határaira ért az Apolló Mozi: a kopottas berendezést és a hiányos infrastruktúrát látja ugyanis a Főnix Rendezvényszervező a további nézőszám-növekedés gátjának, pedig a filmszínház az évi 100 ezres látogatottságot is megcélozná – derül ki a közgyűlés elé került költségvetési előterjesztésből, amely tartalmazza az önkormányzati fenntartású filmszínház beszámolóját is.

Az egyetlen art mozi

Az ambiciózus célok nem minden alap nélkül valók. A korábbi évek beszámolóiból ugyanis kiderül: 2013 óta évről évre komolyan növekszik a filmszínház látogatóinak száma. A 2015-ös (közel 69 ezer néző) nézettséget jelentősen meghaladva, több mint 82 ezer fizető nézőt regisztráltak tavaly a moziban. Az élő operaközvetítésekre érkezőkkel együtt a látogatószám majdnem eléri a 84 ezret.

Az anyagban nyilvánvalóvá teszik: ehhez széles műsorkínálatra, szuperprodukciókra is szükség van, ám mint a város egyetlen art mozija megtartják az intézmény művészi jellegét, speciális vetítéseit. Állítják, továbbra is érkeznek olyan nézők, akik korábban a bevásárlóközpont moziját részesítették előnyben. Elérték viszont azt a pontot, amikor már nem tudnak kényelmesen több nézőt kiszolgálni. A beszámolóban – ellentétben a 2015-össel – visszaköszönnek a mozilátogatók leggyakoribb észrevételei, panaszai: a folyosón tapasztalható elviselhetetlen nyári forróság, a vécék korszerűtlen állapota, illetve hogy a folyosó berendezéseire is ráférne a csere. Továbbá egy-egy forgalmasabb napon a büfénél lassú a kiszolgálás – amely még így is bruttó 21 millió forintos bevételt termelt 2016-ban –, és ilyenkor sokan nem is tudják befejezni a kiszolgálást a film kezdetére. Ennek oka, hogy egy pénztárgéppel egy alkalmazott tud dolgozni, ezért szerepel a tervezett fejlesztések között a büfépult kiszélesítése, így még egy berendezést beszereznének. Ehhez persze a dolgozói létszámot is bővíteni kellene, vagy kisegítő diákokat alkalmaznának.

Gondok a hűtőrendszerrel

A tervek szerint a folyosót klímaberendezéssel szerelnék fel, de az emeleti termek hűtőrendszerének modernizálására is szükséges, mivel olyannyira elöregedett, hogy nagy melegben nem bírja a rendszer, sokszor akár napokra is leáll. A mosdókban korszerűbb berendezésekre volna szükség, csempézni is kellene. Ezeknél is van azonban sürgetőbb teendő: az áramhálózat fejlesztése elodázhatatlan, mivel az eszközök a maximális teljesítményt használják. E nélkül fejlesztésekben nem lehet gondolkodni, különben a folyamatos áramszünetek a mozi működését veszélyeztetnék – áll az anyagban.

HBN


Látogatottsági adatok:

  • 2013: 28 ezer
  • 2014: 52 ezer
  • 2015: 69 ezer
  • 2016: 84 ezer
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában