2017.02.15. 19:45
A nap receptje: rántott gomba
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Serényfalva - Semmi trükk és felesleges csavar: egy recept, amibe a kezdő szakácsok is bátran belevághatnak.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Serényfalva - Semmi trükk és felesleges csavar: egy recept, amibe a kezdő szakácsok is bátran belevághatnak.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és lobogó, forró, enyhén ecetes vízbe dobva öt percig főzzük. Lisztbe, felvert tojásba, morzsába mártjuk, és bő, forró olajban lassan megsütjük, hogy a vastagabb fejek is jól átsüljenek. Tizenöt dkg rizsből köretet készítünk, és hosszúkás vagy kerek tálra helyezve tálaljuk. Tartármártást adunk hozzá.
- Majtényi András, Serényfalva -