Helyi közélet

2017.02.15. 19:45

A nap receptje: rántott gomba

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Serényfalva - Semmi trükk és felesleges csavar: egy recept, amibe a kezdő szakácsok is bátran belevághatnak.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Serényfalva - Semmi trükk és felesleges csavar: egy recept, amibe a kezdő szakácsok is bátran belevághatnak.

Hozzávalók:

  • 60 dkg gomba
  • 2 egész tojás
  • 2 dl olaj
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg morzsa
  • 15 dkg rizs
  • tartármártás
  • Elkészítés:

    A gombát megtisztítjuk, megmossuk és lobogó, forró, enyhén ecetes vízbe dobva öt percig főzzük. Lisztbe, felvert tojásba, morzsába mártjuk, és bő, forró olajban lassan megsütjük, hogy a vastagabb fejek is jól átsüljenek. Tizenöt dkg rizsből köretet készítünk, és hosszúkás vagy kerek tálra helyezve tálaljuk. Tartár­mártást adunk hozzá.

    - Majtényi András, Serényfalva -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában