2017.02.24. 10:20
A nap receptje: kacsa-cassoulet
Debrecen, Hajdúszovát, Miskolc, Nyíregyháza - Készüljünk arra, hogy maratoni időt fogunk a konyhában tölteni.
Debrecen, Hajdúszovát, Miskolc, Nyíregyháza - Készüljünk arra, hogy maratoni időt fogunk a konyhában tölteni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A beáztatott babot a babérlevéllel, kevés sóval ízesítve 30 percig főzzük. Forró zsiradékon átsütjük a nagyobb darabokra vágott szalonnát, majd rátesszük a kolbászkarikákat, ezeket is körbesütjük rajta. Kivesszük, a kacsacombokat is megpirítjuk benne. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Beletesszük az elősütött húsokat, a kolbászt és a szalonnát. Fűszerezzük, felöntjük paradicsompürével, belekeverjük a félig megfőtt babot is a levével együtt. Az időközben beáztatott, majd a zsírral kikent római tálba öntjük. Ráöntjük a bort, ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá. A tetejére szórjuk a zsemlemorzsát. Letakarva hideg sütőbe tesszük 200 fokra, és 1,5-2 óra alatt puhára főzzük.
- Fórián Éva, Hajdúszovát -