Helyi közélet

2017.02.24. 10:20

A nap receptje: kacsa-cassoulet

Debrecen, Hajdúszovát, Miskolc, Nyíregyháza - Készüljünk arra, hogy maratoni időt fogunk a konyhában tölteni.

Debrecen, Hajdúszovát, Miskolc, Nyíregyháza - Készüljünk arra, hogy maratoni időt fogunk a konyhában tölteni.

Hozzávalók:

  • 4 kacsacomb
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1 púpozott ek. zsemlemorzsa
  • 25 dkg szárazbab
  • 3 szál sárgarépa
  • fél póréhagyma
  • 1 aprított vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl vörösbor
  • bors
  • 2 ek. kacsazsír
  • Elkészítés:

    A beáztatott babot a babérlevéllel, kevés sóval ízesítve 30 percig főzzük. Forró zsiradékon átsütjük a nagyobb darabokra vágott szalonnát, majd rátesszük a kolbászkarikákat, ezeket is körbesütjük rajta. Kivesszük, a kacsacombokat is megpirítjuk benne. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Beletesszük az elősütött húsokat, a kolbászt és a szalonnát. Fűszerezzük, felöntjük paradicsompürével, belekeverjük a félig megfőtt babot is a levével együtt. Az időközben beáztatott, majd a zsírral kikent római tálba öntjük. Ráöntjük a bort, ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá. A tetejére szórjuk a zsemlemorzsát. Letakarva hideg sütőbe tesszük 200 fokra, és 1,5-2 óra alatt puhára főzzük.

    - Fórián Éva, Hajdúszovát -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában