Helyi közélet

2017.02.23. 14:35

A nap receptje: angolzelleres harcsafilé

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kezdő szakácsoknak talán nem szerencsés belevágni, de hozzáértő kezek alatt igazi kuriózum lesz az étel.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kezdő szakácsoknak talán nem szerencsés belevágni, de hozzáértő kezek alatt igazi kuriózum lesz az étel.

Hozzávalók:

  • 80 dkg harcsafilé
  • 1 csomag angolzeller
  • 50 dkg sütőtök
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • bors
  • 3 db tojás
  • Elkészítés:

    A harcsafilét sózzuk, borsozzuk, óvatosan megklopfoljuk. Az angolzellert szeleteljük, majd sós vízben forrázzuk, lehűtjük. A harcsaszeletre tesszük, majd szorosan feltekerjük folpackba. Utána alufóliába tekerjük, és forrásban lévő vízben 17 percig főzzük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni. A reszelt tököt kicsavarjuk, majd elkeverjük a keményítővel, sóval, borssal, a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Egy szilikonformát vékonyan kiolajozunk, és beletöltjük a masszát. 165 fokos sütőben sütjük. Vajat olvasztunk, majd hozzáadjuk a fehérbort, a tejszínt, a citrom levét és a sót. Ezt az egészet mártás­állagúvá forraljuk.

    - Kiss Ferenc -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában