Helyi közélet

2017.02.09. 08:54

A harmadik etetőt rakták ki a Nagyerdőbe

Debrecen - Önkéntes készítette el a táplálkozóhely ház részét.

Debrecen - Önkéntes készítette el a táplálkozóhely ház részét.

Debrecen. Hétfőn a reggeli órákban immár a harmadik madáretetőjét helyezte ki a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Az etetőt a Debreceni Erdészet Kartács utca 25. alatti területén állították fel. Az etető „ház” részét az egyik lelkes helyi önkéntes, Szent-Királyi Szabolcs készítette el. Mint arról korábban beszámoltunk, az elsőt egy éve állították fel az Ötholdas Pagony játszótér melletti erdőrészen, azóta is rendszeresen gondozzák, feltöltik eleséggel. A civil szervezet önerőből és adományok segítségével helyezte el az etetőket. Az egyesület tagjai ezúttal is felkeresték a másik két etetőt is. Örömmel tapasztalták, hogy az etetők komoly forgalmat bonyolítanak. Azt is észlelték, hogy természetbarátok is látogatják, és visznek bele madáreleséget. Az egyesület ezért hálás, mivel így folyamatosan biztosított a madarak téli tápláléka a területen – tájékoztatta a Naplót Marincsák Ibolya egyesületi elnök.

Lapunkban december végén részletesen írtunk arról, miért fontos a madarak téli táplálása. Papp László, a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének igazgatója akkor elmondta: ami gyümölcsöt mi, emberek megeszünk, az a madaraknak is megfelel, emellett a rózsafélék, a közönséges tűztövis, a kökény, a galagonya, a berkenye, vagy a kutyabenge, a varjútövis mind kiváló táplálék, de a napraforgó, az állati faggyúból készített madárpogácsa, köles, illetve a malomipari hulladékok, például a tört búza is megfelel a kis szárnyas jószágoknak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában