Helyi közélet

2017.01.27. 13:06

Tehessünk többet! – így a képviselők

Debrecen - Más a struktúra, a feladatrendszer a küldetés, kevesebb a forrás.

Debrecen - Más a struktúra, a feladatrendszer a küldetés, kevesebb a forrás.

Egy tartózkodás mellett elfogadták a képviselők a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletét a pénteki ülésen. A hozzászólások között így jellemezték a közgazdasági osztály vezetője, Már Albert által összeállított anyagot: fegyelmezett, stabil, felelős gazdálkodást mutató, ezáltal nem adhat okot politikai csatározásra, támogatja az idei munkát. Igaz, maga a főösszeg már többeket elgondolkodtatott. A megyei önkormányzat 2017. évi összes bevétele 502 millió 25 ezer Ft, melyből a költségvetési bevételek összege 403 millió 148 ezer, míg a finanszírozási bevételek összege 98 millió 877 ezer Ft. Az önkormányzat és az önkormányzati hivatal összevont költségvetése 523 millió 190 ezer Ft. Mohácsi László jobbikos képviselő költőien fogalmazta meg, a korábbi években képest mily kevésből kell idén is gazdálkodni.

„Sors, nyiss nekem tért” – idézte Petőfit utalva arra, hogy tehessenek többet, több lehetőséget, teret, feladatot és forrást szeretnének. Mert, ahogyan azt Tóth József (DK) képviselő is kiemelte, a tudás, a tapasztalat, a humánerőforrás tekintetében több is van a megyei önkormányzati hivatalban, mint ami elvárható.

HBN ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában