Helyi közélet

2017.01.18. 12:43

Rajzpályázattal tisztelegnek Arany János előtt Debrecenben

Debrecen - „Aranyos vitéz” címmel Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából rajzpályázatot hirdet a Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Háza felső tagozatos általános iskolás diákok számára.

Debrecen - „Aranyos vitéz” címmel Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából rajzpályázatot hirdet a Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Háza felső tagozatos általános iskolás diákok számára.

Arany János a magyar irodalom egyik legismertebb és legjelentősebb alakja. A legnagyobb magyar balladaköltő. Fordításai közül kiemelkednek Shakespeare-fordításai. Ő a magyar nyelv egyik legnagyobb ismerője, páratlanul gazdag szókinccsel rendelkezett. Szerb Antal így vallott róla: „Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tőle vezet, a magyar szellemi életnek ő a sugárzási központja”.

A rajzpályázat során Arany János Toldi c. elbeszélő költeményének részleteit jeleníthetik meg színes vagy fekete-fehér kivitelben, A3-as méretben.

A pályázók az alkotások hátulján tüntessék fel a munkák kitalált címét, az alkotó nevét, évfolyamát, iskolájának, felkészítő tanárának nevét, elérhetőségét, majd a Tímárház – 4026 Debrecen, Nagy Gál I. u. 6. – címére kell elküldeni vagy személyesen eljuttatni. Beküldési határidő: 2017. február 23.

Az alkotásokat zsűri értékeli, majd ünnepélyes keretek között hirdetik ki az eredményeket 2017. március 2-án, 14 órakor a Tímárházban.

Bővebb információ Mátrai – Nagy Andrea programszervezőtől kérhető az 52/321-260-as és a 30/618-9767-es telefonszámon kérhető.

- Takács Hajnalka -


Debrecen - Idén október 5-én lenne 100 éves a cívisváros szülötte, Szabó Magda.

 


Debrecen - A Magyar népmesék című televíziós rajzfilmsorozat idén ünnepli születésének negyvenedik évfordulóját. Ebből az alkalomból a Debreceni Művelődési Központ Tímárháza rajzpályázatot és vetélkedőt hirdet általános iskolás diákok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában