Helyi közélet

2017.01.10. 18:31

Piacnak, útépítésnek is örülnének

Magyarhomorog - Nagy tervekkel és megoldásra váró dolgok egész sorával vág neki az új évnek a kis település.

Magyarhomorog - Nagy tervekkel és megoldásra váró dolgok egész sorával vág neki az új évnek a kis település.

A helyi önkormányzat több pályázat elbírálására vár 2017-ben. Barabás Károlyné polgármester elmondta, rengeteg tennivalójuk van, újabb pályázati terveket készítenek, közben pedig mérlegelik a további lehetőségeket.

– Nagyon örülnénk, ha minél több pályázatunk sikeres lenne, mivel sok munka van a településen. Szeretnénk egy belterületi vízelvezető rendszert, illetve egy csatornahálózatot kiépíteni. Emellett szükség lenne a polgármesteri hivatal és a kultúrház energetikai korszerűsítésére is. Nemrégiben láttam egy pályázati kiírást piac építésére, ami ugyancsak jól jönne, hiszen az is pozitívan hatna a helyi kiskereskedelemre –ismertette az önkormányzat terveit a polgármester.

Barabás Károlyné polgármester kijelentette, legfőbb célkitűzésük erre az évre néhány út kiépítése, illetve felújítása. – A tavalyi gazdafórumon szóba került a külterületi utak megépítése is. Sokan felajánlották a segítségüket a munkálatokhoz, már csak gépekre van szükségünk. Szerencsére volt olyan pályázati kiírás, ami az eszközbeszerzéshez biztosítana anyagi forrást. Többfelé van probléma az útburkolattal a településen belül is, amit fokozatosan szeretnénk kijavítani. A belügyminisztérium egyik pályázatán nyertünk, viszont kérnünk kellett, hogy egy másik utcát újíthassunk fel belőle. A tervek szerint a Petőfi és Sport utcát aszfaltoztuk volna le a pénzből, de leginkább a Béke és a Sport utcára férne rá a támogatás. Ugyanis a Petőfi utcát először csatornázni szeretnénk.

Kevés az önrész

Mint a településvezető hozzátette, csak olyan pályázatra tudnak jelentkezni, amivel a munkálatok költségének 100, de legalább 95 százalékát tudják fedezni. Az önkormányzatnak kis összegű a költségvetése, ezért csak kevés önrésszel tud hozzájárulni Magyarhomorog fejlődéséhez.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában