Helyi közélet

2017.01.27. 09:22

Megrajzolták, mit sportolnának, ha tehetnék

Debrecen-Nagymacs - Nagymacsi diákok szemén keresztül láthatja a sportot, aki ellátogat a most nyíló tárlatra.

Debrecen-Nagymacs - Nagymacsi diákok szemén keresztül láthatja a sportot, aki ellátogat a most nyíló tárlatra.

Mozdulj! címmel általános iskolások sporttal kapcsolatos rajzaiból és festményeiből nyílt kiállítás csütörtök délután a nagymacsi közösségi házban. A beérkezett negyven pályamű elbírálása komoly kihívás elé állította a szakmai zsűriként közreműködő Teodóra Both festőművészt, aki az objektivitás jegyében külön értékelte az alsósok és felsősök alkotásait.

– A tárlat a Vénkerti Általános Iskola Kőrösi Csoma Sándor Tagintézményének diákjai műveiből áll, melynek ötletét novemberben a helyi mazsorett tánccsoport vezetője, Tóth Mária vetette fel. Ezután kezdtük kidolgozni a koncepciót, és megszervezni a munkálatokat. A pályázatra kifejezetten sporttal kapcsolatos pályamunkákat vártunk. Mivel Nagymacson sajnos nincs túl sok lehetősége a szervezett mozgásra kicsinek – a fiúk focizni tudnak, a lányok pedig mazsorettezni –, ezért arra gondoltunk, hogy szórakoztató formában egyfajta igényfelmérést végzünk a fiatalok körében arról, hogy ők vajon mit sportolnának helyben, ha lehetőségük adódna rá. Elég szerteágazó művek érkeztek, hiszen van, aki görkorcsolyázni szeretne, de volt, akinek a cirkusz hiányzott leginkább. A cél az, hogy az alkotásokból ihletet merítve megpróbáljunk majd minél több ötletet megvalósítani – fogalmazott Both Erna, a közösségi ház művelődésszervezője. A tárlat február 28-ig nyitvatartási időben ingyenesen megtekinthető a nagymacsi közösségi házban.

HBN


A rajz- és festménypályázat díjazottjai

1. helyezett:

László Sára Boglárka 5. osztály

Debreceni Réka 6. osztályos

Prusinszki Dorina 2. osztályos

Simon Anasztázia 2. osztályos

2. helyezett:

Komlósi Gréta 5. osztályos

Radócz Árpád 4. osztályos

3. helyezett:

Baráth Vanessza 5. osztályos

Kovács Dóra 6. osztályos

Török Enikő Nóra 4. osztályos

Különdíjasok:

Fajkucziusz Fabrícia 2. osztályos

Kiss Noel 2. osztályos

Bauer Bence 3. osztályos

Magyar Sára 3. osztályos

Sáfián Viktória 4. osztályos

Simon Szilveszter 4. osztályos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában