Helyi közélet

2017.01.29. 13:45

Mint az emberek a sót

Debrecen - Klasszikus mese elevenedik meg a Vojtina Bábszínház legújabb előadásában.

Debrecen - Klasszikus mese elevenedik meg a Vojtina Bábszínház legújabb előadásában.

Bámulatos Balabán, a hiú király felteszi lányainak a kérdést: mennyire szeretik őt? A két idősebb lány végenincs hízelkedésbe kezd – a legkisebb lány válasza azonban egyszerű: úgy szereti édesapját, mint az emberek a sót. Ez az egyszerű válasz azonban vérig sérti a királyt: haragjában elűzi birodalmából legkisebb gyermekét, aki beáll segédszakácsnak a szomszéd király udvarába – olvashatjuk a bábosház műsorajánlójában. A só című, Kolozsi Angéla szerzette darab bemutató előadását január 29-én, vasárnap 10 órai kezdettel tartották – Kuthy Ágnes rendezésében – a színházteremben.

A Vojtina következő heti programjában Cifra Palota, avagy bábozni szerető óvodapedagógusok címmel nyílik kiállítás: a Létavértesen, a Gyermeksziget Óvodában 2008-ban megalakult bábcsoport tárlatát január 31-én, 16 órakor ajánlja az érdeklődők figyelmébe Arany Erzsébet és Kántor Lászlóné. A kiállítás március 26-ig tekinthető meg.

HBN | Fotó: Derencsényi István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában