Helyi közélet

2017.01.04. 09:10

Magyarország jövője a szolgáltatás lehet

Budapest, Debrecen - Az államháztartás kiemelkedő teljesítményében az is benne van, hogy túl vagyunk adóztatva.

Budapest, Debrecen - Az államháztartás kiemelkedő teljesítményében az is benne van, hogy túl vagyunk adóztatva.

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke szerint azért kiemelkedő a magyar gazdaság elmúlt évi, 2,5 százalék körüli GDP-arányos növekedése, mert erre a teljesítményre nagyrészt az európai uniós források nélkül voltunk képesek. Mint mondta, örvendetes, hogy először egy stabilitási fordulat következett be Magyarországon, amit azután növekedési fordulat követett.

A pénzbőség korszaka

Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora ugyanakkor úgy véli, hogy Magyarországon a viszonylagos pénzbőség korszaka az európai uniós támogatások kifutása után sem feltétlenül fog megszűnni. Mint fogalmazott: az adottságaink nem rosszak, és nem is elsősorban a feldolgozóipari, hanem a szolgáltató szektorra alapozhatunk. „Ehhez egy működő ország kell, a többit pedig bízzák ránk, majd mi megoldjuk” – fogalmazott a Napló érdeklődésére az egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke.

A témáról részletesen a csütörtöki Naplóban olvashatnak.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában