Helyi közélet

2017.01.10. 12:12

Elégszer jönnek a szelektív hulladékért

Hajdúböszörmény - A lakosságnál keletkezett veszélyes hulladékot évente kétszer gyűjtik be.

Hajdúböszörmény - A lakosságnál keletkezett veszélyes hulladékot évente kétszer gyűjtik be.

A város hulladékgazdálkodási rendszeréről is tárgyaltak a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. (HHG) tájékoztatójából kiderül, hogy a házhoz menő hulladékgyűjtés során évente tíz alkalommal szállítják el a barna edényzetben gyűjtött zöldhulladékot: januárban kétszer az „idejétmúlt” karácsonyfák miatt.

A sárga kukák tartalmától (fém, papír, műanyag) havonta szabadulhatnak meg így a helyiek. Tavasszal és ősszel van lehetőség az otthonokban keletkező veszélyes hulladékok elszállítására, a feleslegessé vált elektronikai eszközöket konténerbe lehet tenni. Karcagra szállítják újrahasznosítani. E hulladékokat a lakosság egyébként bármikor elhelyezheti a Czégényi úti telepen, díjtalanul (kivéve a képcsöves televíziót). Mivel remekül működik a házhoz menő rendszer, ezért a hajdúvárosban nem indokolt hulladékudvar létesítése – írják a tájékoztatóban, de ha lakossági igény mutatkozna, beszélnének annak lehetőségéről. Gyűjtőszigetek viszont vannak, amelyek körül tetten érhető az illegális szemetelés; s mivel szintén a házhoz menő gyűjtés miatt csökkent a létjogosultságuk, néhányat meg is szüntetnének. Viszont a három nagy lakótelepen lévő, műanyagot gyűjtő konténerek kevésnek bizonyulnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában