Helyi közélet

2017.01.12. 10:10

Csak nyitvatartási időben melegedhetnek

Debrecen - Éjszaka egy órára zárják be a Nagyállomást, akkor menni kell…

Debrecen - Éjszaka egy órára zárják be a Nagyállomást, akkor menni kell…

A pályaudvarokon és állomásokon a vonatok menetrendjéhez igazodik a várótermek nyitvatartása, ahol az első és az utolsó vonat indulása között mindenkinek biztosítják a melegedés lehetőségét – válaszolták a MÁV-nál kérdésünkre, hogy a nagy hidegben is kiküldik-e a hajléktalanokat. Hozzátették: az időjárásra tekintettel különös gonddal járnak el azok esetében is, akik nem utazási célra veszik igénybe a várótermet. Azaz – a tájékoztatás szerint – együttműködnek a rendőrséggel, az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel, hogy a rászorulók az állomásból kiküldés után azonnal megfelelő gondoskodásban részesüljenek.

Debrecenbe az utolsó vonat 23:33-kor érkezik. Az első 2:20-kor indul Nagykerekibe, de előtte még érkezik egy járat 1:33-kor. A váróterem nyitvatartási ideje ennek figyelembevételével 0:50-től 23:50-ig tart, és ez olvasható a váróterem bejárati ajtóin is. Ha a vonatok nem menetrend szerint közlekednek, a váró zárása a vonatok idejéhez igazodik, nagyobb késés esetén elmarad. A váróterem zárását és nyitását külsős forgalmi szolgálattevő végzi, személyes biztonsága érdekében biztonsági őr kíséri. A zárás előtt ellenőrzi, hogy a bent tartózkodók rendelkeznek-e érvényes menetjeggyel, illetve utazásra jogosító okmánnyal. A biztonsági őr az előbb felsoroltakkal nem rendelkezőket felszólítja a váróterem elhagyására.

Győzik meleg hellyel

Debrecenben a hajléktalanellátást – az önkormányzat megbízásából – a Refomix Kft. végzi, amely az általa működtetett intézmények révén a jelenlegi időjárási körülmények között is el tudja látni feladatát – kaptuk a választ a polgármesteri hivataltól kérdésünkre, hogy esetleg van-e szükség közintézmények kinyitására a melegedni vágyóknak.

HBN–ÉP, SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában