Helyi közélet

2017.01.17. 14:22

A nap receptje: tárkonyos lencseleves

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bonyolultnak tűnik, de higgyék el, nem az.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bonyolultnak tűnik, de higgyék el, nem az.

Hozzávalók:

30 dkg darált sertéshús, 5-6 dkg nyers rizs, 1 kis csokor petrezselyem, 2 fej vöröshagyma, só, olaj, frissen őrölt bors, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 15 dkg apró szemű lencse, 1 db karalábé, 4-5 levél kelkáposzta, 1 csipet szárított tárkony, 1 ek. bor­ecet, 1 tk. őrölt pirospaprika, 1 dl sűrített paradicsom

Elkészítés:

A darált húst ízesítsük sóval, borssal, keverjük el a rizzsel, 1 kis fej finomra vágott vöröshagymával és az aprított petrezselyemmel. Húslevesben vagy alaplében főzzük készre. A maradék fej hagymát kockázzuk fel, dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a tisztított, apróra kockázott sárga- és fehérrépát, dinszteljük. Tegyük hozzá a lencsét, a tárkonyt és a pirospaprikát. Forgassuk át az olajon, majd öntsük fel 2 liter vízzel. Adjuk hozzá a felkockázott karalábét, a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük készre a levest 40 perc alatt. A végén adjuk hozzá a csíkozott kelkáposztát.

- Toplenszki Józsefné, Karcsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában