Helyi közélet

2017.01.18. 15:09

A nap receptje: sült libamell vadas mártással

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy főétel, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy főétel, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni.

Hozzávalók:

1 kicsontozott pecsenyelibamell, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 3 dl tejföl, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 babérlevél, 2 ek. liszt, 1 mk. cukor, 1 tk. mustár, só, bors.

Elkészítés:

A libamellet megmossuk, szárazra töröljük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a libamellet. Bedörzsöljük sóval, borssal. A zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Az olajat tűzálló tálba öntjük, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, sót, borsot, egy darabka szalonnabőrt. Tetejére tesszük a húst, és az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megpirítjuk. Ezután az egészet lábasba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és lefedve kb. 45 perc alatt puhára pároljuk. Ezután a húst kivesszük belőle. A tejfölben simára keverjük a lisztet, és besűrítjük vele a zöldséges levet. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a cukrot, a mustárt és felforraljuk. Átpasszírozzuk és utóízesítjük, ha szükséges.

- Béres Bertalanné, Szendrő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában