Helyi közélet

2016.12.09. 12:12

TOP 100 - Mindketten segítséget kértek

Debrecen - Segítsék a kormányt a vállalkozók, mondják el, hogyan támogassa őket az állam.

Debrecen - Segítsék a kormányt a vállalkozók, mondják el, hogyan támogassa őket az állam.

Rácz Róbert megyei kormánymegbízott fordult ezzel a kérésével a Napló TOP 100 díjátadásán megjelent vállalkozókhoz. Mint fogalmazott, Magyarországon 40 évnyi szünet után 25 éve van ismét lehetőség a magántulajdonú gazdaság működtetésére, az állam célja pedig támogatni a magángazdálkodást. – A kormány szándéka helyes, de nem biztos, hogy mindig ügyesek ennek megvalósításában, éppen ezért a kamarán keresztül segítsék őket észrevételeikkel, javaslataikkal – mondta a kormánymegbízott, hozzáfűzve, hogy már most nyilvánvaló, Debrecen, a megye nagy lehetőségek előtt áll.

Vonzóbbá kell tenni

– A foglalkozási paktum végrehajtása elkezdődött, de látszik, végrehajtásában akadály lehet a szakképzett munkaerő hiánya – ezt Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke mondta köszöntőjében, és egy kérdéssel folytatta: hogyan lehet vonzóbbá tenni a szakképzést? Majd a jelenlévő vállalkozókhoz fordult, hogy segítsék az elsődleges képzési piacra kerülés lehetőségeinek elérését. Úgy látja, a gazdasági társaságokkal, az oktatási intézményekkel együtt kell megszólítani a gyerekeket, a szülőket. A megye lakosság-megtartó képessége múlik a képzési- és munkalehetőségeken.

HBN


Debrecen - Növekvő eredményességet mutatnak a megye vállalkozásainál a NAV adatai.


Debrecen - Az előadó szerint a cégek részéről is szükséges lenne több rugalmasság.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában