Helyi közélet

2016.12.09. 12:01

TOP 100 - Alulról indult, a csúcsig jutott az idei díjazott

Debrecen - Szabó Péter, az FAG ügyvezetője szerint szakmai alázat és tisztelet nélkül nincs siker.

Debrecen - Szabó Péter, az FAG ügyvezetője szerint szakmai alázat és tisztelet nélkül nincs siker.

A Russmedia Kft. Napló TOP 100 Gazdasági díját idén immár hetedik alkalommal adtuk át egy olyan vállalatvezetőnek, aki stratégiai gondolkodásával, tevékenységével, kitartásával és a munkatársak tiszteletével példaként szolgálhat más vállalkozások vezetői számára is. A szakmai zsűri ezúttal a Napló TOP 100 Gazdasági díját munkásságáért, szakmai hozzáértéséért és emberségéért Szabó Péternek, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatójának ítélte oda.

Szabó Péter pályafutása egy autófestő műhelyben és a konyhaasztalon átfestett matchboxokkal kezdődött, de legalábbis mindkettőnek köze volt ahhoz, hogy a műszaki pályához kösse. Szakközépiskolában kalapált, esztergált, szerelt, szakmai ismereteit a főiskola gépészmérnöki karán gyarapította.

Ismeri minden mozzanatát

Szakmai pályafutását az FAG-nál kezdte gyakornok mérnökként. Bár ma már nem feladata, mégis gyakorta lemegy az üzembe, időt tölt ott, beszélget az emberekkel, magába szívja a „műhelyszagot”, amely erőt ad a mindennapi munkához.

Megjárta a ranglétra minden fokát, megismerte a szakma minden csínját-bínját. Vallja, hogy igazán jó vezető az lehet, aki kellő alázattal áll a szakmához, a munkájához és tisztelettel bír az emberek, a munkatársak iránt. Aki ha kell barát, ha kell szigorú főnök.

Cégvezetőként fontosnak tartja a szakmai képzés aktív támogatását a minőségi tudással rendelkező utánpótlás kinevelésében.

HBN


Debrecen - Az előadó szerint a cégek részéről is szükséges lenne több rugalmasság.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában