Helyi közélet

2016.12.15. 08:17

Ferde a PISA-torony

<em>Olyan ferde a magyar oktatás, mint a pisai híres torony. Egymásra rakják ugyan a köveket, csak valahogy az egész félremegy. Az idei PISA felmérés nyomán kiderült, a korábbiaknál is kevesebb feladatot tudnak megoldani a magyar gyerekek</em>. Orosz Csaba írása.

Olyan ferde a magyar oktatás, mint a pisai híres torony. Egymásra rakják ugyan a köveket, csak valahogy az egész félremegy. Az idei PISA felmérés nyomán kiderült, a korábbiaknál is kevesebb feladatot tudnak megoldani a magyar gyerekek. Orosz Csaba írása.

Ehhez képest a hazai oktatás irányítói úgy tesznek, mintha minden rendben lenne, nem történt volna semmi. Nem kell ezzel kérem foglalkozni különösebben, nincs itt semmi látnivaló, tovább lehet haladni – üzenik burkoltan.

Amikor én jártam általános-, meg középiskolába, napi 6-7 óránk volt, plusz további 2, 3, 4 órát foglalkoztunk a házi feladatokkal, bemagolandókkal. Összességében már az is sokkal több idő volt, mint amennyit egy átlag felnőtt a munkahelyén töltött. Azóta a helyzet tovább romlott, a gyerekek túlterheltek, nincs szabadidejük.

Hahó, döntéshozók, ez itt már a XXI. század, rég feltalálták az internetet meg az okos eszközöket! Nem magoltatni kellene és az életben hasznavehetetlen információkkal a gyerekek agyát fölöslegesen tömni, inkább a kreativitásuk, készségeik kibontakoztatására lenne szükség. Ha nem olcsó bérmunkások képzésére törekednénk, hanem „gondolkodókéra”, az ország is többre menne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában