Helyi közélet

2016.12.01. 09:09

A testi-lelki egészségről szólnak majd a következő napok az egyetemen

Debrecen - Fogyatékkal élőknek és egészségeseknek is szólnak a programok.

Debrecen - Fogyatékkal élőknek és egészségeseknek is szólnak a programok.

Tizennegyedik alkalommal hívja fel a figyelmet a testi-lelki egészség fontosságára a Mentálhigiénés Egyetemi Napok programsorozat.

– A jelenlegi tanévben csaknem kétszáz fogyatékkal élő hallgató tanul az intézményben – hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Jávor Andrástól, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettesétől. Az egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja (DEMEK) és a Lelkierő Egyesület közös munkája eredményeként a Mentálhigiénés Napok december 5-9-ig várja az érdeklődőket.

– Az esemény célja kettős. Egyfelől szeretnénk, hogy mindazon fogyatékkal élő diák hírt kapjon a központról, aki még nem fordult hozzánk, továbbá a programsorozat a korlátozott emberek életmódját hivatott bemutatni az egészségeseknek – mondta a DEMEK vezetője, Berényi András.

HBN–MF


A programokból

December 6-án a debreceni kerekesszékes vívók tartanak bemutatót, majd őket követi a Campus Tornacsarnokában a Mentál Kupa Egyetemi Labdarúgó Vándorkupa döntője. A nyerteseknek személyesen Imre Géza ezüst- és bronzérmes olimpikon adja át megérdemelt díjukat. December 7-én az emberi viszonyoké lesz a főszerep; „Virtuális terek a párkapcsolatban” című előadáson vehetnek részt az érdeklődők térítésmentesen. A hajdúböszörményi Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar épületében „Van-e mentál/pszichés védőoltás” címmel pszichológiai előadásra kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában