Helyi közélet

2016.11.15. 09:58

Videó: Kommandósok a főtéren

Debrecen - Nyelvünk ünneplésébe vonták be a járókelőket a színház művészei.

Debrecen - Nyelvünk ünneplésébe vonták be a járókelőket a színház művészei.

Gyanútlan járókelőket állított meg az utcán hétfőn délután lelkes fiatalokból álló tízfős csoport. A Csokonai Színház nyelvkommandója a művészbejárótól katonás fegyelemmel vonult át a főtérre, miközben egy átköltött rigmust ismételt szüntelen. A „kommandósok” többször megálltak és elmondtak néhány nyelvtörőt, míg „Körbevesz a költészet” fedőnevű akciójuk alatt körülállták a megilletődött embereket, és elszavaltak nekik egy verset.

A járókelők közül többen érdeklődtek afelől, hogy mit csinálnak, közülük néhányan gratuláltak nekik, volt, aki megtapsolta a csapatot, sőt, többen megpróbáltak elmondani egy-egy nyelvtörőt is. Akadt pár ember, aki menekülni próbált, de nem jártak sikerrel, mivel a csoport elállta az útjukat…

A kommandósok vezére, Janka Barnabás a debreceni teátrum színművésze kijelentette, akciójuk méltóképpen járul hozzá a magyar nyelv megemlítéséhez, megünnepléséhez. Állítását több meglepett gyalogos is alátámasztotta, akik szerint tényleg testközelbe hozták a nyelvet és az irodalmat is.

HBN–BR




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában