Helyi közélet

2016.11.21. 14:53

Videó: Halálosan megfenyegettek és 50 milliót követeltek egy debreceni nőtől

Debrecen - A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két férfival szemben, akik a megalapozott gyanú szerint egy közintézmény vezetőit zsarolták meg.

Debrecen - A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két férfival szemben, akik a megalapozott gyanú szerint egy közintézmény vezetőit zsarolták meg.

2016. május 5-én 20 óra körül egy ismeretlen férfi falhoz nyomott és halálosan megfenyegetett egy nőt, aki igazgatóhelyettes pozíciót tölt be egy közintézménynél. Az eset egy debreceni társasház bejárata előtt történt, a gyanúsított 16 millió forintot követelt az áldozattól. A hölgyet másnap a munkahelyén újabb fenyegetés érte - hangja alapján egy másik férfitól - ezúttal telefonon. A zsaroló pénzt követelt és közölte, hogy ha az áldozat nem fizet, azzal önmagát is és családját is halálos veszélybe sodorja.

A gyanúsítottak az ezt követő napokban többször is felvették a kapcsolatot az áldozattal,  hol levélben, hol telefonon keresztül és  a nő két helyettesét is felkeresték, mivel tudomásukra jutott, hogy korábbi fenyegetéseik miatt feljelentést tettek ellenük. Ekkor már 50 millió forintot követeltek.

A Bűnügyi Osztály munkatársai az ügyben széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakost. A Cívis Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai a nyomozókkal összehangolt akció során 2016. június 29-én Debrecenben és Pallagon elfogták a 39 éves R. Jánost és a 42 éves B. Lászlót.

A rendőrök B. László személygépkocsijának csomagtartójában találtak egy – engedéllyel tartott – Remington típusú vadászpuskát és több száz, különböző kaliberű éles lőszert is, valamint a férfinél tartott házkutatás során találtak még két lőfegyvert. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított három lőfegyverének és fegyvertartási engedélyének bevonását.

A rendőrök megállapították, hogy B. László ismerte a sértetteket és ő vette rá társát arra, hogy telefonon fenyegesse meg őket. A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett 42 éves férfi előzetes letartóztatást a Debreceni Járásbíróság 2016. július 1-jén elrendelte, míg társa az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a két férfival szemben zsarolás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. november 21-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

- police.hu -



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában