Helyi közélet

2016.11.23. 17:24

Végigsöpör az ünnepi varázs a cívisvároson

Debrecen - Az ünnepi készülődés közösségi programmá válhat.

Debrecen - Az ünnepi készülődés közösségi programmá válhat.

Hatodik éve felel a debreceni adventi ünnepi eseményekért a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft., amelynek színvonalas programjaira immár nem csak a növekvő számú résztvevő helyiek és a turisták tüntetik ki figyelmükkel, hanem szervezetek is. A Magyar Fesztivál Szövetségtől kedden vette át a Kiváló Minősítésről szóló oklevelet a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny, a Bor- és Jazznapok, valamint a Virágkarnevál elismeréseként a Kft. vezetője, Bódor Edit – számolt be Komolay Szabolcs alpolgármester szerdán az adventi rendezvényeket beharangozó tájékoztatón. Szólt arról, hogy az ünnepi eseményekbe a különböző egyházi felekezetek bevonása tükrözi a cívisváros befogadó mivoltát.

Bódor Edit kiemelte, voltak kételyeik a döntés kapcsán, amikor először vitték ki a Kossuth-térre azt, ami addig a templomokban zajlott, de az első alkalommal „virágkarneváli tömeget” vonzott a közös gyertyagyújtás. A hagyomány részévé váltak a vasárnapi főtéri események, és a szombati moziélmények – az Apollóban ingyenes, ám regisztrációköteles vetítések alkalmával tekinthetünk meg egyházi személyek által választott filmeket, majd a beszélgethetünk lelkészekkel, pszichológussal.

– Négy hetünk van rá, hogy befelé figyelve méltó és tiszta helyet készítsünk elő a szívünkben a Megváltónak – mondta Fekete Károly református püspök. Hozzátette: egy-egy adventi gyertyagyújtáskor kicsik, nagyok, családosok és magányosok egyaránt részesülhetnek a közösségben, amely várja a legnagyobb titok megtörténését, Jézus földre születését.

Az előttünk álló hetekben lesz Mikulás-kereső kaland, Nemzetközi Betlehemes Találkozó, számos koncert, fellép többek Radics Gigi, Suba Attila & SoulFool Band, Pintér Béla és a Lautitia kóruscsalád.

HBN–HABE


Debrecen - Nagyobb területen várják a főtéren az ajándékkeresőket és az ételre-italra vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában