Helyi közélet

2016.11.07. 14:29

Új hűtőt kapott a tetétleni zöldségfeldolgozó

Tetétlen - Az idén is sikeres projekteket valósítottak meg a kis bihari településen.

Tetétlen - Az idén is sikeres projekteket valósítottak meg a kis bihari településen.

Folyamatos fejlesztéseket és újításokat hajtottak végre a községben – kezdte tájékoztatását Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester az idei beruházásaikról. – Megnyitottunk egy önkormányzati boltot, ahol a közmunkaprogramban megtermelt javakat árusítjuk. Ez a kivitelezés részben saját forrásokból és szociális-agrár támogatásból valósult meg. Emellett a zöldségfeldolgozónkba is új berendezés kellett, mivel akkora volt a homoktövis termés. Egy új hűtőt vásároltunk, mert a régi már nem volt elég. Az üzemben fagyasztjuk és savanyítjuk a zöldségeket, amelyeket később eladunk – részletezte a polgármester az idei legnagyobb fejlesztési munkálatokat.

Saját munkásokkal

– A köztemetőben halottak napjára adtuk át az új urnafalat. Rendszeresen bővítjük és karban tartjuk a belvízelvezető hálózatunkat. Ezt önkormányzati pénzből finanszírozzuk, és a saját munkásaink dolgoznak rajta. Idén az önkormányzat épületeit is sikerült felújítani. Ezek mellett elkészült a falu harmadik strucctelepe is, ahol a tenyésztésen van a hangsúly. Jelenleg tizenkét madarunk van ott, és szép számmal rakják a tojásokat. Így remélhetőleg hamarosan újabb egyedekkel bővül majd az állományunk – jelentette ki a falu vezetője.

Újra a teremben tornázhatnak a diákok

A tanév eleje óta használhatják a diákok a település tornatermét, amelynek az év elején beszakadt a teteje. Annak idején az önkormányzat megigényelt egy vis maior támogatást, amit a Belügyminisztérium elutasított. A felújítást végül a Klik finanszírozta, hiszen az ő hatáskörükbe tartozott a probléma megoldása. A munkálatokat az általuk kivezényelt szakemberek végezték el.

– Az illetékesek megállapították, hogy a csapadékos időjárás miatt, a sok esőtől megrepedt a mennyezet. Ez később beázott, majd le is szakadt. Szerencsére sikerült felújítani, és szeptember óta ismét meg lehet tartani a diákoknak rendesen a tornaórát. Reménykedünk benne, hogy többé ez nem fog előfordulni – tájékoztatott a történtekről Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában