Helyi közélet

2016.11.24. 14:05

Tini „hiénák” vadászgattak Debrecenben

Debrecen - Hajléktalanokat vertek össze fiatalok, a büntetőper január végén folytatódik.

Debrecen - Hajléktalanokat vertek össze fiatalok, a büntetőper január végén folytatódik.

Nem kívántak vallomást tenni, de fenntartották korábbi részbeni beismerő nyilatkozataikat azok a fiatalok, akik egy tavaly decemberi brutális bántalmazás miatt kerültek bíróság elé. A vádlottak, akik még a 18. életévüket sem töltötték be, három hajléktalant verte össze a cívisvárosban.

A szerdai vádirat-ismertetés során elhangzott: az egymással barátságban lévő két fiút és lány társukat egy hasonló korú, ismeretlen srác hívta a Füredi útra az esti órákban, mondván, „bokszolni” megy oda. Vele tartottak. Az útjuk egy áruház raktárához vezetett, a védettebb hely hajléktalanok tanyájául is szolgált. A nincstelenek alváshoz készülődtek a matracaikon, öten voltak, ketten már le is feküdtek. A jövevények szóba elegyedtek velük, majd nem sokkal később két hajléktalan még elment egy közeli nonstopba vásárolni.

Mint szerdán a Debreceni Törvényszéken a vádirat ismertetése során elhangzott, az ismeretlen fiú és R. Krisztián ekkor botot ragadtak, majd az egyik alvó férfinak estek: a fejét a botok mellett boros és befőttes üvegekkel is ütötték, mellbe rúgták, a sértett el is vesztette az eszméletét.

Ütött az órád!

Ezután R. Krisztián és J. Alexandra a másik alvó hajléktalanra támadt, szintén ütötték, rugdosták, a bántalmazásba két társuk (egyikük Sz. Gergő) is bekapcsolódott. Ez a sértett is eszméletét vesztette.,

A harmadik hajléktalan férfi a történtek láttán egy telefonfülkéhez indult segítséget kérni. A támadók azonban kiszúrták, utána futottak, körbevették és cigarettát kértek tőle (valójában az értékeit akarták megszerezni). Amikor a férfi felmutatta a dohányos zacskóját, oldalba rúgták, majd nekimentek, összeverték és miután lecsatolták az óráját, otthagyták a földön. Az áldozat végül a tűzoltóságról riasztotta a rendőrséget.

HBN


Debrecen - Életveszélyt okozó testi sértéssel és más bűncselekményekkel vádolják a fiatalkorú Sz. Gergőt, R. Krisztiánt és J. Alexandrát, akiknek ügyében szerdán kezdődött tárgyalás a Debreceni Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában