Helyi közélet

2016.11.17. 15:08

Olvasói levél: Két évtized egy remek közösségben

Mikepércs - <em>Mikepércsen 1996-ban alakult meg Őszidő Nyugdíjas Klub, és máig hálásak vagyunk az első klubvezetőnek, Bunta Zsuzsának, hogy a község akkori vezetőinek kérésére megszervezte az indulást. Sajnos már kevesen élnek az alapítók közül, pedig mennyi kirándulásról, névnapozásról, főzésekről és egyéb klubfoglalkozásról mesélhetnének</em>.

Mikepércs - Mikepércsen 1996-ban alakult meg Őszidő Nyugdíjas Klub, és máig hálásak vagyunk az első klubvezetőnek, Bunta Zsuzsának, hogy a község akkori vezetőinek kérésére megszervezte az indulást. Sajnos már kevesen élnek az alapítók közül, pedig mennyi kirándulásról, névnapozásról, főzésekről és egyéb klubfoglalkozásról mesélhetnének.

Meghatározó személyiségek vezették a klubot, nevük felsorolásával fejezzük ki hálánkat tevékenységükért: Mikéné Deli Erzsébet, Némethné Kovács Ildikó, Pohly Szilvia és Gali Lajosné. Öt évvel ezelőtt, községünk vezetőinek javaslatára, egyesületté alakultunk. Már tudtunk pályázni, az 1 százalékokból is van egy kis bevételünk. Gyakrabban és több helyre is eljutunk, baráti klubokkal tartjuk a kapcsolatot, elmegyünk egymás rendezvényeire, versenyeken veszünk részt, fellépésekre hívnak bennünket. Élénk közösségi életet élünk. Hetente tartunk klubfoglalkozást, szemben a régi kéthetes találkozásokkal. Néptáncosaink országos arany és ezüst, színjátszóink arany minősítéssel dicsekedhetnek, míg szólóénekeseink megyei és megyén kívüli sikereket is értek el. Szerepeltünk az Országos Nyugdíjas Expón Budapesten, sőt a határon túlra, Nagyszalontára is eljutottunk.

Mindezeket ünnepeltük november 5-én barátaink, vendégeink körében – tudatta velünk Veszelovszkiné Albert Erzsébet, a Mikepércsi Őszidő Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában