Helyi közélet

2016.11.14. 10:28

Megszámlálhatatlan foltozás és javítás: megvan az egyik legrosszabb debreceni útszakasz?

Debrecen - Egy társasház építése miatt nem fejezték be eddig a Garai utca újraburkolását.

Debrecen - Egy társasház építése miatt nem fejezték be eddig a Garai utca újraburkolását.

Rossz állapotban van a belvárosi Garai utca Mester utcához közeli, körülbelül 50 méteres szakaszának útburkolata. Miközben az utca Jókai utca felőli részét (annak túlnyomó többségét) néhány éve díszkővel burkolták, addig ezen a részen az eredeti macskakő mellett, többféle aszfalttal, betonnal végzett javítások, foltozások nyomai láthatók. Míg a díszköves részen simán futnak az autók kerekei, addig ezen a „büntető” szakaszon az egyenetlenség miatt erősen rázkódnak. Annak ellenére, hogy mellékutcáról van szó, – mivel a körútra vezet – hétköznapokon viszonylag sokan használják.

Az új lakóház miatt

A polgármesteri hivatal az ügyben feltett kérdéseinkre azt válaszolta, hogy az Új Főnix Terv 2017-es programjában szerepel a Garai utca eddig fel nem újított szakaszának korszerűsítése.

Fotó: Orosz Csaba

Az idei programba azért nem került be, mert az utca elején, a Mester utca sarkon egy többszintes társasház épül, ami miatt átépítették a közműveket az utcában.

Végig díszköves lesz

A Garai utcát 2008-ban, az ISPA csatornarekonstrukciós munkálatok után, a program részeként korszerűsítették, burkolták le díszkővel. A szóban forgó szakaszon azért nem folytatódott a munka, mert azt nem érintette az ISPA-program, így annak a keretéből ezt finanszírozni sem lehetett. Jövőre viszont – alkalmazkodva a 8 éve felújított szakaszhoz –, az úttest és a járda is díszburkolatot kap – közölte a polgármesteri hivatal.

HBN-OCs


Debrecen - Véget ér a szeptemberben indult nagyfelületű útfelújítás az Eötvös utca Sennyei Oláh István utca és Maróthi György utca közötti szakaszán. A kivitelező ezért a jelenleg érvényes teljes útzárat megszünteti, de a forgalomkorlátozás a kétoldali járdaépítés miatt továbbra is megmarad.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában