Helyi közélet

2016.11.17. 16:42

Jobbik: a Fidesz bizonyíthatja, hogy nem hazaáruló

Debrecen - Herpergel Róbert szerint feláldozták a nemzet akaratát a kötvénybiznisz oltárán.

Debrecen - Herpergel Róbert szerint feláldozták a nemzet akaratát a kötvénybiznisz oltárán.

Herpergel Róbert a Jobbik önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: pártja benyújtotta az országgyűlésnek alaptörvény módosító indítványát, mely egyetlen mondat kivételével szóról-szóról megegyezik az Orbán Viktor által a közelmúltban kezdeményezettel és el nem fogadottal. A plusz mondat: A telepedési jog ellenérték megfizetése fejében nem szerezhető meg. – Ezzel mentőövet dobtunk a kamu nemzeti pártnak, ha már sikerült az előző alaptörvény módosítást elbénázniuk. Kapzsiságukat és anyagi haszonszerzésüket előtérbe helyezve feláldozták a nemzet akaratát a kötvénybiznisz oltárán – jelentette ki a képviselő. Hozzátette: a Fideszesek ezután Terry Blacket és Zuschlag Jánost nevezték ki szóvivőjüknek, a Habony-média pedig hazugságokat terjesztett Vona Gáborról, illetve a Jobbikról, amivel félóránként felsültek.

Herpergel Róbert szerint amennyiben a fideszesek javaslatukat megvétózzák, azt semmilyen értelmes indokkal nem tudják majd megmagyarázni a lakosságnak.

Olyanok mint az óvodások

Dr. Pósán László a Fidesz országgyűlési képviselője erre úgy reagált, hogy a Jobbikosok olyanok, mint a kis óvodások. Nem értik a jogállam működési logikáját. Az alaptörvény ugyanis azokat a nagy kereteket szabja meg, amelyeket szaktörvényekkel kell kitölteni. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott azt, hogy egy országban mikor, milyen típusú kötvények vannak forgalomban nemcsak nem alaptörvénybe, de még szaktörvénybe sem való, mert ez egy olyan pénzügyi döntés, ami üzletpolitikai megfontolásokat követ.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában