Helyi közélet

2016.11.14. 19:30

Időjárás-jelentés - 2016. november 14.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Európa keleti felén télies az idő. Az északkeleti magasnyomás és a Fekete-tengertől északra örvénylő ciklon területén többnyire erősen felhős az ég, többfelé havazik, Oroszország európai részén és a Skandináv-félsziget északi felén napközben is fagy. A sokéves átlagnál hűvösebb az idő a közép-európai térségben is, ugyanakkor a kontinens nyugati, délnyugati partvidékét már enyhe levegő érte el. A Brit-szigeteken, Franciaország nyugati felén 10, 15 fok közé, a Pireneusi-félsziget déli vidékein 20 fok fölé melegszik délutánra a levegő. A Kárpát-medence időjárását kedden döntően még anticiklonális hatások alakítják; napos, de az itt lévő hideg levegőnek köszönhetően hűvös idő várható, erős éjszakai lehűléssel. Szerdától azonban jelentősebb melegedés valószínű.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Mindenütt megszűnik a csapadék, keleten is tartósan csökken a felhőzet, éjszaka délen, délkeleten maradhatnak felhősebb körzetek. Hajnalban főként a Dunántúl északi felén foltokban zúzmarás köd képződhet. Napközben a kevés felhő mellett országszerte napos időre számíthatunk, majd késő délutántól nyugat felől egyre több felhő érkezik, de estig csapadék nem várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csupán napközben a Kisalföldön élénkül meg a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 2 és 6 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában