Helyi közélet

2016.11.11. 10:32

Hegyvidék helyett városokban

Körösszegapáti - Ebben az évben is megszervezte az Út a kolostorokhoz elnevezésű zarándokutat Sabau Origen tisztelendő.

Körösszegapáti - Ebben az évben is megszervezte az Út a kolostorokhoz elnevezésű zarándokutat Sabau Origen tisztelendő.

Autóbusszal indult a 30 fiatal és idősebb korú a Körösszegapáti–Gyula–Arad– Temesvár–Rékás–Körösszegapáti útvonalnak. Az időjáráshoz alkalmazkodva elsőként a Rekás település melletti szőlő és borgazdaságot látogatta meg a csoport. Ott meghallgatva annak történetét a csoport tagjai borkóstoláson vettek részt. Temesváron meglátogatták az ortodox főszékesegyházat. Megcsodálták a 83,7 méter magas tornyát és a székesegyház alagsorában lévő emléktárgy-kiállítást. Innen az út az apácák lakta Timiseni kolostorhoz vezetett.

Csodálatos parkok, virágos kertek fogadták az odalátogatókat. Mihail atya vezetésével ismerkedtek meg a vendégek a kolostor történetével. A csoport este az Aradtól alig 15 kilométerre fekvő Berog szentkolostorba, a térség legrégebbi kolostorába igyekezett, ahol a csoport tagjai részt vettek az esti misén. Másnap a csoport vezetője, Sabau Origen misézett, amelyen természetesen ott voltak a körösszegapátiak is, majd végigjárták a szenthely látnivalóit. Arad volt a következő állomás, majd folytatták az utat nagyváradra. Hazaérkezés előtt mindkét várost megtekintették.

HBN–VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában