Helyi közélet

2016.11.04. 12:09

"Gázos" a váltás

<em>Néhány hete a Tigáz ügyfelei levelet kaptak arról, hogy átadják őket az állami Főgáznak. Mindkét cég bizonygatta, a fogyasztók ebből legfeljebb annyit fognak észrevenni, hogy máshonnan érkezik majd a számla, az elszámolással nem lesz gond</em>. Orosz Csaba írása.

Néhány hete a Tigáz ügyfelei levelet kaptak arról, hogy átadják őket az állami Főgáznak. Mindkét cég bizonygatta, a fogyasztók ebből legfeljebb annyit fognak észrevenni, hogy máshonnan érkezik majd a számla, az elszámolással nem lesz gond. Orosz Csaba írása.

Ehhez képest a múlt héten váratlanul pénzt kaptam a Tigáztól, de arról, hogy ez mi, érdekes módon nem érkezett levél. A postán, a kifizetőtől tudtam meg, hogy a két vállalat közötti elszámolás kapcsán utaltak vissza két részletben csaknem 9 ezer forintot. Annyira megörültem a váratlan „ajándéknak”, hogy a szomszédos postai kis ablaknál gyorsan be is fizettem belőle a villanyszámlát.

Mostanra kiderült, hogy korai volt az öröm, a két vállalat a jelek szerint mégsem tudott zökkenőmentesen egymással elszámolni. A Figyelő szerint azok, akik havi fixdíjat fizettek eddig a gázért, decemberben arra számíthatnak, hogy akár 60 százalékkal is megugrik a gázszámlájuk összege. Az átadás-átvételt a fűtési szezon kezdetén ugyanis úgy oldották meg, hogy először a Tigáz visszautalt egy nagyobb összeget, amit később részletekben ki kell fizetniük a fogyasztóknak a Főgáz számára. Még mondja valaki, hogy ez nem logikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában