Helyi közélet

2016.11.03. 15:49

Együtt: igazságtétel Orbán után

Debrecen - A tisztességtelenül szerzett vagyonok elvételét ígéri az ellenzéki párt.

Debrecen - A tisztességtelenül szerzett vagyonok elvételét ígéri az ellenzéki párt.

Pataki Márton az Együtt elnökségi tagja egy csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón azt állította, mivel az emberek részéről jogos elvárás, hogy legyen igazságtétel, az Orbán-rezsim bukását követően erre készülnek. Hangsúlyozta: céljuk, hogy a jövőbeni kormány- és rendszer változások után a tisztességtelen, megbukott politikusok és kegyeltjeik ne tudják az ellopott pénzt megtartani.

Kosztin Mihály az Együtt politikusa ugyanott, a Víztorony utca 9. szám előtt arról beszélt, hogy az ottani trafik Papp László debreceni polgármester öccséhez köthető. Tavaly ebből a vállalkozásból – az interneten elérhető nyilvános adatok szerint – a tulajdonosok 12 millió forint osztalékot tudtak kivenni – állította az ellenzéki politikus. Hozzátette: az Együtt hatalomra kerülése esetén ezt is visszavenné és Hajdú-Biharban az összes olyan korrupciós ügyet kivizsgálnák amelyek során Fideszesek milliárdokat loptak el.

Tegyenek feljelentést

Dr. Pósán László a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője válaszában kifejtette: amennyiben az Együttnek visszaélésről van tudomása, tegyen feljelentést. Mivel ezt nem teszik, alaptalanul vádolnak, rágalmaznak, bűnpártolást követnek el – tette hozzá.

Pósán László szerint Kosztin Mihály vámospércsi önkormányzati képviselőnek fogalma sincs mi történik Debrecenben. – A trafikkal kapcsolatban minden törvényesen és rendben zajlott le. A magyar gazdaság talpra állt, a nemzetközi hitelminősítők felminősítik, a foglalkoztatás nő, az államadósság csökken. Ha nem lennének sikeres vállalkozásaink akkor ez nem így történne – érvelt dr. Pósán László.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában