Helyi közélet

2016.11.24. 10:49

Biztonságban a külterületeken is

Debrecen - A bűncselekmények megelőzése, a külterületeken élők biztonságérzetének növelése érdekében rendőrök, tanyagondnokok, polgárőrök járták be a Nagycsere-Haláp területén található ingatlanokat.

Debrecen - A bűncselekmények megelőzése, a külterületeken élők biztonságérzetének növelése érdekében rendőrök, tanyagondnokok, polgárőrök járták be a Nagycsere-Haláp területén található ingatlanokat.

A tanyaprogram keretén belül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, a rendőrök megyeszerte kiemelt figyelmet fordítanak a külterületeken élők biztonságának erősítésére. A rendőrkapitányságok körzeti megbízottjai és bűnmegelőzési szakemberei rendszeresen látogatják azokat a külterületi ingatlanokat, tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek.

A Kertségi Rendőrőrs és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2016. november 23-án közösen keresték fel a Nagycsere és Haláp területén élőket. A rendőrség a hatékony segítségnyújtás érdekében együttműködött a helyi református gyülekezet lelkészével, a polgárőrséggel, a mezőőrökkel, a tanyagondnoki szolgálattal, a vadásztársasággal és a családvédelmi szakemberekkel.

A legtöbb helyen ismerősként köszöntötték a rendőröket, nyíltan beszéltek mindennapjaikról és szívesen fogadták a bűncselekmények megelőzésével kapcsolatos tanácsokat. A személyes találkozás alkalmával a rendőrök minden esetben megbeszélték az idősekkel, hogy szükség esetén kitől tudnak segítséget kérni, kihez tudnak fordulni és ismertették a rendőrség elérhetőségét, felírták a nap 24 órájában működő segélyvonal számát is. A látogatók arról is érdeklődtek, hogy a hideg időjárás közeledtével rendelkeznek-e megfelelő mennyiségű tüzelővel. A rendőrök felhívták az állampolgárok figyelmét a vagyonvédelem fontosságára, valamint különböző biztonságtechnikai- és vagyonvédelmi eszközöket (elektromos ajtóéket, mozgásérzékelős fényvetőt, időzítő kapcsolót) adtak át számukra.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában