Helyi közélet

2016.10.27. 11:03

Idős hölgyek ékszereire vadászott egy rabló Debrecenben

Debrecen - A debreceni nyomozók elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint több fülbevalót is eltulajdonított.

Debrecen - A debreceni nyomozók elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint több fülbevalót is eltulajdonított.

A Debreceni Rendőrkapitányság rablás és kifosztás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást L. Dávid kokadi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint október 11-én 17 óra körül Debrecenben, a Zoltai és Weszprémi utcák kereszteződésénél egy férfi egy idős hölgy mögé lépett, akit a nyakánál fogva hátrahúzott, ellopta a füléből az ékszert, majd elmenekült a helyszínről a Hadházi út irányába. Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést végeztek, elemezték a helyszín környékén lévő kamerák felvételeit, amelynek eredményeként beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható kokadi férfit. A nyomozók előállították L. Dávidot a Debreceni Rendőrkapitánságra.

Kihallgatása alkalmával, valamint az ezt követő helyszíni kihallgatáson a férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy 2016 év elején a Weszprémi utcában egy táskát tépett le egy idős hölgy válláról, amivel elszaladt. A nyomozók megállapították, hogy L. Dávid Debrecen területén idős nők sérelmére – kihasználva korukat és védekezésre képtelen állapotukat – további öt bűncselekményt követett el, amelyek során fülbevalókat és egyéb értékeket tulajdonított el. A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett férfit a Debreceni Járásbíróság 2016. október 25-én előzetes letartóztatásba helyezte.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában