Helyi közélet

2016.10.25. 18:09

Időjárás-jelentés - 2016. október 25.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkság felett nagykiterjedésű anticiklon terül el, amelynek területén általában derült vagy kissé felhős az ég, és csapadék sem fordul elő. A magasnyomás peremén viszont több a felhő, Ukrajna és Belorusszia területén sokfelé az eső is esik. Hideg légtömeg tölti ki a térséget, nappal is csupán -1, +7 fokig melegszik fel a levegő. Ez a légköri képződmény még Skandinávia és a Balkán-félsziget időjárására is hatással van, arrafelé is csendes, késő őszi időjárás figyelhető meg. Kontinensünk más részein azonban ciklonok okoznak változékonyabb, csapadékos időjárást. Az Ibériai-félsziget északi részétől a Baltikumig sokfelé esik az eső, az Alpokban havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 15 fok között változik, ennél melegebb csak Dél-Spanyolországban van, ahol a tengerparton még 29 fok is előfordul. Szerda estig hidegfront vonul át a Kárpát-medencén, ma még meleg, szerdán már hideg légtömeg alakítja időjárásunkat.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Az ország északkeleti harmadán túlnyomóan borult, párás idő várható néhol szitálással, gyenge esővel. Másutt szakadozottabb lesz a felhőzet, nyugaton és délen akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Késő délutántól nyugat felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjszaka már túlnyomóan borult ég lesz a jellemző. Az esti óráktól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. Majd csak szerdán, a déli óráktól kezd el észak felől csökkenni a felhőzet, legtovább a Dél-Alföldön és a középső területeken marad erősen felhős az ég. Szerdán kezdetben még több helyen, majd a nap második felében már csak északkeleten, a keleti határszélen, illetve a Duna vonalában lehet csapadék. A délnyugati szél szerdára északira, északkeletire fordul, többfelé megélénkül, helyenként a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön, illetve szerdán az Észak-Alföldön meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12, 17 fok között valószínű.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában