Helyi közélet

2016.10.14. 16:19

Időjárás-jelentés - 2016. október 14.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

A Skandináv-félsziget fölötti középponttal már napok óta anticiklon helyezkedik el, amely a Balkán-félszigetig húzódik. Területén többnyire erősen felhős, párás, néhol tartósabban ködös az idő, csak a délebbi tájakon süt ki hosszabb időre a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a magasnyomás nyugati és keleti oldalán ciklonok örvénylenek. Területükön erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az Ural előterében havazás, hózápor fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti részén általában 0 és +10, a középső és nyugati vidékén pedig 11 és 17 fok között változik. A legmelegebb délen, délkeleten van, itt a kora délutáni órákra többnyire 21, 27 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől eleinte változó nedvességtartalmú, majd egyre nedvesebb, több fokkal melegebb léghullámok érkeznek. Erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Éjszaka gyengén és erősen felhős területek egyaránt lesznek, főként délnyugaton néhol ködfoltok képződhetnek. Hajnalban északkeleten néhol kisebb eső, zápor kialakulhat. Szombaton eleinte a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Kezdetben néhol lehet kisebb zápor, délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön, a Bakonyban és az Alpokalján időnként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 14 és 20 fok között alakul.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában