Helyi közélet

2016.10.05. 18:32

Flowserve: az amerikaiak elkezdték Debrecenben

Debrecen - Hatvan fővel indítottak, de négyszáz embert is foglalkoztatnának.

Debrecen - Hatvan fővel indítottak, de négyszáz embert is foglalkoztatnának.

Ünnepélyesen átadták szerdán az ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozó amerikai Flowserve debreceni irodáját, a jelenleg mintegy 60 fős cívisvárosi szervezet a multinacionális cég pénzügyi szolgáltatásait, így a számlázással kapcsolatos feladatokat intézi. A cég a világon 300 gyártópontot működtet és összesen 18 ezer embert foglalkoztat.

Rory Carrick, a Flowserve Hungary Services Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a debreceni szolgáltató központ létszámát belátható időn belül 400 fősre bővítenék. Arról, hogy melyik országban hozzák létre a most átadott irodát, körülbelül egy évvel ezelőtt kezdtek el gondolkodni és 4-5 hónapja született meg a döntés. Debrecen mellett a megfelelő infrastruktúra, az egyetem és a város jó légköre szólt, a vezető külön kiemelte Papp László polgármester és Póser Zoltán, az EDC Debrecen szerepét.

Maga Papp László a sajtótájékoztatón megerősítette, mennyire szerették volna a beruházást, illetve a Flowserve döntése a város versenyképességét bizonyítja. – Bár Debrecen világméretekben kisváros, mégis képes globális szereplőket megnyerni – utalt ez utóbbira. A politikus kiemelte: szeretnének még több „tudásintenzív” szolgáltatást ide vonzani, mert így érhető el az, hogy a fiatalok a tanulmányaik befejezését követően is Debrecenben képzeljék el a jövőjüket.

A Flowserve a Vágóhíd utcai Lion s Office-ben talált magának helyet, ahol egyelőre az egyik irodaház egy emeletnyi területét foglalták el. De már dolgoznak azon, hogy egy másik szintet is belakjanak, illetve tervben van egy új irodaház felépítése a Boros-féle irodacentrumban.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában