Helyi közélet

2016.09.24. 16:15

Sártenger a csőcsere után

Debrecen - A nagy esők után nem folyik el a víz Józsán, a csapadék kimosta a laza talajt.

Debrecen - A nagy esők után nem folyik el a víz Józsán, a csapadék kimosta a laza talajt.

Javában zajlik a területrendezés az ivóvízcsövek cseréjét követően a felsőjózsai városrészben, a Rózsavölgy és az Elek utcákban, valamint az azokat összekötő két utcában.

Az augusztusban kezdett munkák elején nemcsak az aszfaltburkolatot törték fel részben, hanem sok helyen az útpadkát is kiszedték. Ezután ugyan visszatöltötték földdel a gödröket, de a laza talajt a közelmúltban hullott sok eső itt-ott a járdákra, a házak kapuiba mosta. Az iskola előtt megálló autók sártengert hoztak létre a bejárat közelében, mely problémát zúzott kő leszórásával sikerült megoldani. Az állapotokat többen kritizálták a Napló Agora internetes fórumán.

A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályától a helyreállítással kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a területen az Új Főnix Tervben meghirdetett nagy felületeket érintő aszfaltozási program keretében dolgoznak. Az Elek és a Rózsavölgy utcákban egy-egy kilométer hosszan, a Felsőjózsai és a Bondorhát utcák közötti szakaszon újul meg a burkolat. Ezekre 45 millió, illetve 47,5 millió forintot költenek. A Felsőjózsai utca is új burkolatot kapott, a Bondorhát utcát pedig korábban aszfaltozták le. A két hosszú utcában a buszperonokat is felújítják. A munkák legkésőbb október közepéig tartanak. A buszközlekedés a forgalomkorlátozások ellenére sem szünetel – közölték érdeklődésünkre.

Kivárnak a döntéssel

A felszíni vízelvezetési problémákra azt válaszolták a város illetékesei, hogy az Új Főnix Tervben útépítésre fordítható források ismeretében tudnak majd dönteni arról, hogyan lehet ezt megoldani.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában