Helyi közélet

2016.09.16. 10:41

Operettek és rockballada

Debrecen - A rockballadára a ma esti bemutató után szombaton, hétfőn és kedden is válthatnak még jegyet.

Debrecen - A rockballadára a ma esti bemutató után szombaton, hétfőn és kedden is válthatnak még jegyet.

A 2016/2017-es évad első bemutatójaként a Kőműves Kelemen című rockballadát láthatja ma este a debreceni közönség. A nyári, szabadtéri bemutató után most a Víg Kamaraszínházba költözik Szörényi Levente és Bródy János emblematikus alkotása, amely az elismert debreceni színművész, Mészáros Tibor immár harmadik rendezése.

Az Istent a falra festeni és a Made in Hungária után Déva várának jól ismert története elevenedik meg Mészáros rendezésében, melyben társulati kollégái, Papp István, Mercs János és Bakota Árpád mellett vendégművészként Szalma Tamás is látható. Kelemenre − akit Papp István erőteljes, szuggesztív alakítása tesz emlékezetessé − elviselhetetlen teher nehezedik: feláldozza-e a feleségét annak érdekében, hogy megszűnjön a várépítőket sújtó átok? A rockballadára a ma esti bemutató után szombaton, hétfőn és kedden is válthatnak még jegyet az érdeklődők.

Fesztiválra készülnek

Európa egyik legizgalmasabb összművészeti rendezvénye, a Ravenna Fesztivál Ősz Trilógiája idén az operett műfajának állít emléket, méghozzá a Csokonai Színház részvételével. 2016. október 14. és 23. között a debreceni társulat a Budapesti Operettszínház és a Szegedi Nemzeti Színház művészeivel együtt utazik Olaszország egyik legrégebbi városába, hogy az operettkincs kiemelkedő alkotásaival képviselje a magyar zenés színházakat. A ravennai turné előtt azonban a debreceni közönség is megnézheti a fesztiválra készülő produkciókat. A Marica grófnő szeptember eleji előadásai után jövő hét szerdától péntekig A víg özvegy lesz látható a Csokonai Színház nagyszínpadán Kónya Krisztina, Bátki Fazekas Zoltán és Harmath Albert főszereplésével, azonban viszontláthatjuk debreceni társulat oszlopait, Dánielfy Zsoltot és Garay Nagy Tamást is, illetve Böjte Sándort, Ujvárosi Andreát és az énekkar fiatal tehetségeit. A ravennai turné harmadik darabja, A denevér viszont nem csupán három este erejéig örvendezteti meg a debreceni színházbarátokat, hanem az október 7-i premier után a Csokonai Színház repertoárjára is felkerül. A Budapesti Operettszínház főrendezője, Kerényi Miklós Gábor Vermes Tímea és Vadász Zsolt főszereplésével állítja színpadra Johann Strauss operettjét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában