Helyi közélet

2016.09.05. 14:32

Harcsakolbászt is kóstoltunk a Tisza-parton

Tiszacsege - Negyedik alkalommal rendezték meg a Harcsapaprikás Főző Fesztivált Tiszacsegén a hétvégén.

Tiszacsege - Negyedik alkalommal rendezték meg a Harcsapaprikás Főző Fesztivált Tiszacsegén a hétvégén.

Az árnyas Tisza-parton, négy sorban, sátortetők alatt szorgoskodtak a csapatok. Nem csak paprikás, hanem más finomságok is készültek a fával vagy gázzal melegített bográcsokban. Több csapat, baráti társaság ötletesen dekorálta környezetét, illetve tudatta a nevét az arra járókkal.



A csapatok bemutatása során kiderült, hogy a legtávolabbról, a Somogy megyei Darány községből is érkeztek résztvevők. Míg a bográcsokban rotyogott az étel, a színpadon tartalmas kultúrműsor szórakoztatta a közönséget.



A zsűri 92 harcsapaprikás végigkóstolása után hozta meg a döntését. Fehér Gábor mesterszakács kifejtette, hogy a finom harcsapaprikás krémes, szaftos, abban harmonizálnak az ízek, és lényeges a tálalás is.



Ezek alapján adták oda a díjakat több kategóriában is. A nap folyamán a vendégek ehettek harcsakolbászt, slambucot, halászlevet, különböző pörköltöket, húsokat, süteményeket.

HBN–Seress István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában