Helyi közélet

2016.09.19. 10:36

Hagyományőrzők gyűltek a hajdúdorogi templom köré

Hajdúdorog - A szellemi kulturális örökséggé avatott Krisztus-katonák otthonában mutatkoztak be a hazai hagyományok hétvégén.

Hajdúdorog - A szellemi kulturális örökséggé avatott Krisztus-katonák otthonában mutatkoztak be a hazai hagyományok hétvégén.

A Hajdúdorogi Görögkatolikus Székesegyház kertjében az érdeklődők személyesen találkozhattak a mohácsi busókkal, felpróbálhatták a matyó viseletet, az egri fertálymesterek százráncú köpenyét, megismerhették a selmeci diáknótákat, kipróbálhatták a borsodnádasdi molnárkalács sütését, a kalocsai pingálást, és halászok, kékfestők, gyékényszövők, fazekasok, csipkeverők tudományát. Táncos, zenés színpadi programok, kézműves foglalkozások, kóstolók is várták a vendégeket a Kulturális Örökség Napjai alkalmából rendezett Szellemi kulturális örökség programon.

HBN


A húsvét magassága a keresztre feszítés fájdalmával, a kereszthalál mélységével együtt érthető meg. Interjú Horváth Zoltánnal, a Krisztus-katonák káplárjával.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában