Helyi közélet

2016.09.30. 16:36

Földhaszonbérletek: döntött a Kúria

Budapest, Hortobágy - Több jogi fórumot is megjárt a felperes az elmúlt években.

Budapest, Hortobágy - Több jogi fórumot is megjárt a felperes az elmúlt években.

Vélhetően befejeződött a pereskedés a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága által lefolytatott haszonbérleti eljárás és ennek nyomán megkötött haszonbérleti szerződés érvényessége ügyében, miután a Kúria csütörtöki döntésével helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla korábbi döntését.

Ez azt jelenti, hogy a bírói fórumok egységesek abban a tekintetben, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság jogszerűen és szabályosan járt el a haszonbérleti szerződés megkötésére irányuló pályázati eljárás során, nem sértett jogszabályt, nem kerülte meg azt és a megkötött haszonbérleti szerződés nem ütközik jó erkölcsbe – olvasható a nemzeti park pénteken kiadott közleményében.

Mint azt korábban már hírül adtuk, 2014 decemberében több, a haszonbérbeadási pályázati eljárásban nem nyertes pályázó kezdeményezett pert a nemzeti park és a nyertes haszonbérlő ellen a haszonbérleti szerződés érvénytelenségének megállapítása miatt. A Debreceni Törvényszék lefolytatta a bizonyítási eljárást és két esetben is elutasította a felperesek keresetét. Az ítéletek ellen a felperesek fellebbeztek. Ezt a Debreceni Ítélőtábla elutasította és jogerős ítéletével helyben hagyta a Debreceni Törvényszék döntését. A Kúria e döntést tartotta hatályban a felperes felülvizsgálati kérelme ellenére.

HBN


Berettyóújfalu - Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiemelt Ügyek Osztálya a Hortobágyi Nemzeti Park 2013. évi földhaszonbérleti pályázat ügyében – jelentette be Gőgös Zoltán, az MSZP szakpolitikusa és Vitányi Ferenc, a DK hajdú-bihari 4. számú választókörzetének elnöke a kedden délben a 42-es főút 45. kilométerszelvényében tartott közös sajtótájékoztatóján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában