Helyi közélet

2016.09.15. 17:01

Figyelemfelhívó séta és lufieregetés is volt a limfóma világnapján

Debrecen – Magyarországon évente 1,5-3 ezer új beteget diagnosztizálnak limfómával.

Debrecen – Magyarországon évente 1,5-3 ezer új beteget diagnosztizálnak limfómával.

A Debreceni Egyetem és a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) közösen tartott előadást a limfómáról, vagyis a nyiroksejtek rosszindulatú megbetegedéséről szeptember 15-én a limfóma világnapja alkalmából. A MOHA célja az volt, hogy a vidékekkel is megismertessék a betegeket segítő programjukat, míg a helyszínválasztáshoz az is hozzájárult, hogy a debreceni klinikán – vidéken először – már idegen donoros őssejt-transzplantációt is végeznek.

Az eseményen Illés Árpád, a Debreceni Egyetem Hematológiai Tanszékének a vezetője elmondta, Magyarországon évente 1,5-3 ezer új limfómás beteg van, míg Kéri Ibolya, a MOHA elnöke hangsúlyozta, az a legfontosabb, hogy mielőbb felismerjék a betegséget és elkezdjék a célzott, legkorszerűbb kezelést. Az érdeklődők pedig elolvashatták a limfómás betegek 5 pontját, ha végigsétáltak a felállított zöld szalagot ábrázoló tanösvényen.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában