Helyi közélet

2016.09.16. 07:19

CBA-ügy: csak a bizonytalanság biztos

Debrecen - A jövőről keveset tudni, úgy hírlik, a jövő hét folyamán újranyitnak.

Debrecen - A jövőről keveset tudni, úgy hírlik, a jövő hét folyamán újranyitnak.

Megyénkben három CBA felirattal fémjelzett bolt zárt be, s kezdtek dolgozói lázas leltárazásba. A salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. nyolcvan üzletet üzemeltetett, ezek jó részét a CBA Kereskedelmi Kft. franchise partnereként. Utóbbi szerdán jelentette be, hogy többfordulós sikertelen egyeztetés után kezdeményezte a franchise-szerződés felmondását, és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról. Az 1300 embert foglalkoztató Palóc Kft. az elmúlt három évet veszteséggel zárta, üzleteiben hetek óta jelentős áruhiány tapasztalható és a Népszabadság cikke szerint, bizonyos helyeken a dolgozók nem kapták meg e havi fizetésüket. Törvény írja elő, hogy 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

Egyelőre azonban úgy tűnik csak a hétvégi készletmennyiség-ellenőrzés idejére csukódnak be az ajtók. Az üzemeltető cég ügyvezetője Czékmán József az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy van jelentkező a boltokra, főként a konkurencia érdeklődik. A hajdúszoboszlói áruházról úgy tudjuk, már folyik a leltár, és a tervek szerint hétfőn újranyitnak, egy másik cég franchise rendszerébe való kapcsolódásról folyik egyeztetés. A hajdúdorogi üzlet parkolója napok óta üres, ajtaján ott a zárva tábla, akárcsak csütörtök óta a debreceni Derék utcai bolt bejáratán.

HBN–HABE


Budapest – Többfordulós sikertelen egyeztetés után a CBA Kereskedelmi Kft. kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződés felmondását és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról – közölte CBA szerdán az MTI megkeresésére.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában