Helyi közélet

2016.09.01. 12:37

Az újdonságok nyara volt az idei Mikepércsen

Mikepércs - Sporttal és kultúrával fejeződött be a Mikepércsi Nyár rendezvénysorozat szombaton.

Mikepércs - Sporttal és kultúrával fejeződött be a Mikepércsi Nyár rendezvénysorozat szombaton.

A 2006-tól, a település főtere felújításának befejezésére szervezett ünnepség folytatásaként egy esztendő kivételével minden vakációban megrendezte a település önkormányzata a Mikepércsi Nyár eseménysort. Ennek egyik jellegzetessége, hogy tematikus hétvégéken szórakoztatják a mikepércsieket, illetve az évről-évre a környező településekről mind nagyobb számban ideérkezőket.

A rendezvény szempontjából 2016 nyarának két fontos történése volt: a július 16-ára meghirdetett betyárnap a rossz időjárás miatt elmaradt, továbbá az előző esztendőkhöz képest a rendezők számos újítással lepték meg a vendégeket. Ezekről beszélgettünk a záróeseményen Tímár Zoltán polgármesterrel és Pohly Szilvia művelődésszervezővel.

Nyolcezer töltött káposzta

– Rózsa Sándor születésnapjára időzítettük a betyárnapot, ám arra a napra esőre, viharos szélre piros és narancssárga figyelmeztetést adott ki az országos katasztrófavédelem, ezért döntöttünk a betyárnap elhalasztásáról. Ezt egyébként mindenki tudomásul vette – kezdték. – A későbbi programnapokba egyébként beépítettük a betyárnapi eseményeket. Új dolog volt a sport bevezetése. Szilágyi Tibor nemzetközi nagymester-jelölt adott sakk szimultánt a téren, illetve a nyárzáró napunkon délelőtt 34 csapat 127 sportolója részvételével KosárDzsemborit tartottunk. Ennek akkora sikere volt, hogy jövőre már minden bizonnyal egész napos rendezvényünk lesz az utcai kosárlabdázás. Ugyancsak újdonság volt a zenebölcsi megjelenése. A településünkön élő Erdős Fruzsina énekes és férje, Tóth Zsolt, valamint a mikepércsi Napsugár Bölcsőde dolgozóinak segítségével három éves korig, tehát a legfiatalabb korosztálynak szerveztek gitározós, csörgős, dobolós alkalmakat. A falunapunkon is több újítással rukkoltunk elő. A magyar nóta helyett a jó ebédhez szól a nóta műsorunkban Nótár Mary énekelt, továbbá nyolcezer töltött káposztát készítettünk a vendégeknek. A reggeli fogatos zenés ébresztő pedig kiment az idősek otthonába, az ott lakókat is bevontuk a falunapi eseményekbe.

HBN–KZS


Mikepércs - Az utcai kosárlabda ünnepével, azaz kosárdzemborival kezdődött a Mikepércsi Nyár 2016, több hétvégén át tartó eseménysor záró rendezvénye szombaton délelőtt a Debrecen melletti település főterén.


Mikepércs - Betyárételek illata töltötte meg a Debrecen melletti négy és félezres település főterét nemrégiben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában