Helyi közélet

2016.09.21. 09:39

A legnagyobb baj akkor van, amikor busz és kamion találkozik

Debrecen - Zúzott kő leterítésével fogják megerősíteni az út szélét Szepes főutcáján.

Debrecen - Zúzott kő leterítésével fogják megerősíteni az út szélét Szepes főutcáján.

Egymás után akadtak el, illetve vágtak mély nyomvályúkat a sárba a nagyobb járművek a szepesi városrész főutcáján a hétfői nagy eső után. Közülük többet a gazdájuknak kellett kézi erővel kitolniuk a sárból – állította egyik ott élő olvasónk. Elmondta: a problémát szerinte az okozta, hogy néhány hete a Sárga Dűlő két oldaláról nagyjából egy méteres szélességben markolóval leszedték az út fölé érő földréteget, gyepet. Így ugyan onnan már nem folyik sár az útra, de a padka nagyon lazává vált.

Le kell húzódni

Szepes főutcáján az aszfaltcsík olyan keskeny, hogy két nagyobb jármű, például egy kamion és a helyi autóbusz csak úgy fér el egymás mellett, hogy ha mindkettő lehúzódik a szilárd burkolatról.

Fotó: Molnár Péter

Szabó Gyula (Fidesz-KDNP), a környék önkormányzati képviselője kérdésünkre arról tájékoztatott, hogy a problémát néhány nap múlva megoldják. A polgármester intézkedése nyomán a város pénzéből, zúzott kővel vastagon megterítik majd az új útpadkát és a régi Szepeshalom felé vezető részt is mindenhol, ahol lakóházak vannak. A kivitelezőt már kiválasztották – tette hozzá Szabó Gyula.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában