Helyi közélet

2016.08.05. 13:24

Szeretik a virágot Polgáron

Polgár - A helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási program jelmondata ez lehetne a településen: tiszta, virágos Polgár.

Polgár - A helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási program jelmondata ez lehetne a településen: tiszta, virágos Polgár.

A program jelentős részét teszi ki ugyanis a város központi belterületének virágosítása - tájékoztatott Hágen József, a Városgondnokság intézményvezetője, projektfelelős. Mint kiemelte, tavasszal 18 ezer tő virágpalántát szereztek be, amit a telephelyükön előkészített fóliasátorban neveltek fel május végéig, majd kiültetésük június elején kezdődött meg az előzőleg megtisztított, tápanyaggal pótolt területekre. Kétezer tő évelő palánta nevelése jelenleg is tart, és zajlanak az előkészületek az őszi árvácskapalánták fogadására is.

Polgár főterét az általuk gyártott 60 darab virágláda is díszíti, természetesen az említett virágokkal. A locsolóhálózatot is elkészítették, időkapcsolóval látták el a rendszert, sőt közterületi hulladéktárolók is újultak. A meglévő köztéri ülőpadok felújítását a Kálvária domb előtti téren kezdték, onnan haladnak a főtér felé. Szintén a programon belül történik a közterületi korlátok egységesítése, valamint az önkormányzati ingatlanok előtti kerítésépítés. Ezen túl kilenc önkormányzati bérlakás felújítását is végzik a Munkácsy, a Zólyom és a Rákóczi úton - tudtuk meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában