Helyi közélet

2016.08.11. 18:30

"Nem ciki, hanem menő a zsoltáréneklés" - Vida tiszteletes felpörgette a kismarjai egyházi életet

Kismarja - Vida Máté református lelkész nemrég került a faluba, máris megvalósította egyik álmát, a gyermek-hittantábort.

Kismarja - Vida Máté református lelkész nemrég került a faluba, máris megvalósította egyik álmát, a gyermek-hittantábort.

2015 szeptemberében érkezett a református gyülekezet élére Vida Máté tiszteletes. Mint mondta, azzal a célkitűzéssel kezdte el szolgálatát, hogy igyekezzen kimutatni, mennyire szereti az embereket, a gyülekezetet, s mindazt a tudást, melyet a hittudományi egyetemen megszerzett, átültesse a gyakorlatba.

– Az első időszakban arra törekszem, hogy minél több személyes kapcsolatom legyen a gyülekezeti tagokkal, és megkezdődjön a közösség­építés. Ezért örülök, hogy létrejött a hittantábor, ahol bízom benne, a tanévkezdésre sikerül összekovácsolni az óvodásokat, kisiskolásokat és a szülőket is – így a lelkész.

Sokat köszönhetnek a táborban önkéntesként részt vevő csapatvezető hallgatóknak, akik szívvel-lélekkel segítik, és szeretettel veszik körbe a gyerekeket, örömmel és odaadással végzik a munkájukat – tette hozzá Vida Máté.


Fotó: Nagyné Kelemen Mónika


Minden érzékszervhez szól

A gyerekek lelkesek, a tábori tevékenységek pedig széleskörűek, minden napnak megvan a maga „forgatókönyve”. Reggel a templomban közös éneklés, daltanulás, bibliai történetek megismerése történik. A napot folytatva a foglalkozások vannak napirenden. A kézműves tevékenységtől a sportig mindenki talált magának megfelelőt, illetve képességükhöz mérten csoportokban dolgozhatnak. Agyagozás, színezés, rajzolás, a sportkedvelőknek foci, kézilabda, baseball, aszfaltrajz, körtánc – ezek valamelyikéből választhattak. Késő délután szintén a templomban zárják a napot, mi mással, mint egy közös énekléssel, zenéléssel.

HBN–NKM


Ez már menő, nem ciki!

– Hiszik vagy sem, elértünk oda, hogy a zsoltáréneklés, kö­zösségben való éneklés nem „gáz”, hanem „menő”. A ze­­nére nyitottak, szinte minden lurkó szereti a muzsikát és a hangszereket. A gitárt, zongo­­rát, harmonikát, furulyát, or­­­gonát napi szinten használjuk, mert még a legelevenebb gyerek is „meghunyászkodik”, ha a zongorához ülhet – mesélte nagy lelkesedéssel Vida Máté lelkész és Bonnár Kristóf, a tábor koordinátora. A kismarjai egyházközség egyébként nemrég három zongorát kapott ajándékba magánszemélyektől, ezért szeretnék ősszel a zongoraoktatást is bevezetni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában